Мастър класовете на гимнастичките започват от Бургас

Мастър класовете на гимнастичките започват от Бургас

Златните момичета от националния ни отбор по художествена гимнастика, които спечелиха Олимпийските игри в Токио, избраха Бургас за начало на новата инициатива – поредица от мастър класове, насочени към млади спортни надежди. 

Нашата Стефани Кирякова и съотборничките й Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова ще проведат занимания с гимнастички от клубовете в Бургас на 28-ми юни, вторник, в спортна зала "Младост".  

Програмата сутринта включва загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. След обед ще се проведе втора тренировка като загрявката ще се комбинира с танци и урок по артистично поведение, следва техника с бухалки и лента. Предвидена е и мотивационна среща, която ще даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи.

"Ние сме преминали през много от нещата, през които и вие преминавате като спортисти. За нас е огромна радост, когато споделяте с нас! Подгответе въпроси и теми, които винаги сте искали да ни зададете, но досега не сте имали тази възможност. Ние от наша страна ще отговаряме и разбира се ще ви разкажем някои интересни случки, свързани със спортната ни кариера", обещават шампионките в писмо до клубовете.

Подаръкът за бургаската публика е в края на деня – от 19.00 часа ще започне закриващ спектакъл с вход свободен, в който ще участват Дивна & LIVE BAND. Водещ – актрисата Диана Любенова.