Журналист от Несебър с отличие от фестивала в Албена Тя се организирана от фондация "Медии, общество,семейство, традиции". Деветото издание прочете под мотото "Мост към бъдещето". В нея освен журналисти, участваха видни представители на науката, на изпълнителната власт и на сдружения с нестопанска цел, които не поставят граници на обществената си дейност и я приемат като неотменна своя отговорност.

 

Националното жури в състав Лили Маринкова - журналист, проф. Иво Кременски, проф.Иван Черноземски, проф.Върбан Ганев, Веселина Мончева - журналист и Йордан Георгиев - журналист, под председателството на Юлия Пискулийска - председател на СНЦ "Мост" удостои с почетни грамоти за 2010 г. най-изявените журналисти през годината - Станимира Илиева от Нова телевизия, Галка Симеонова от БНТ, Емилия Маркова от вестник "За семейството", Илиана Иванова от вестник "24 часа" и несебърския журналист Максим Момчилов.

Призът на Максим Момчилов е за "професионализма, с който са белязани творческите му изяви, за достойнството, непроменено от хаоса на прехода. Достойнство, очертано в редакционни бележки, статии, анализи и авторски книги, за инициативност и винаги актуално перо, за човечността и колегиалността, неотделими от професионалния портрет на журналиста, за акцентите върху проблемите на здравеопазването, за търсенето на жизнерадостни теми, които укрепват духа и носят радост, за стила на вестника - "Слънчев бряг прес" - извор на родолюбие.

Националното жури обяви и две колективни отличия - за програмите "Здраве" на БНТ и Канал 3.

Екипът на Chernomorie-bg честити наградата на колегата Максим Момчилов! Желаем ти здраве и още дължи години творческо дълголетие!