Организирали сме изпращане на абитуриентите ни в двора на гимназията, каза директорът на СУ Иван Вазов Виктор Григоров. Снимки Черноморие-бг

Организирали сме изпращане на абитуриентите ни в двора на гимназията, каза директорът на СУ Иван Вазов Виктор Григоров. Снимки Черноморие-бг

1 001 абитуриенти от 10 гимназии в Бургас отиват на бал. Единствено в СУ "Иван Вазов" ще направят изпращане на дванайсетокласниците в двора на гимназията, но няма да имат бал. "Организирали сме изпращането на 26-ти юни по тържествен начин и при спазване на всички противоепидемични мерки", каза директорът Виктор Григоров на среща в Община Бургас. Целта й бе да се координират действията по организацията на баловете в гимназиите, където умениците са решили да отпразнуват, макар и с месец отлагане своето завършване. Причина за отлагането на баловете бе извънредното положение, заради COVID - 19.

Училищата, в които ще има балове са - СУ "Константин Петканов", Профилирана гимназия с изучаване на немски език "Гьоте", ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГАЕ "Гео Милев", ПГРЕ "Г.С.Раковски", ПГЧЕ "Васил Левски", НУМСИ, Търговската гимназия, ПГХТ "Акад. Николай Зелинский", СУ "Петко Росен".

"Призовавам абитуриентите да бъдат внимателни, да не употребяват алкохол и да шофират безопасно, но и да спазват противоепидемичните мерки за безопасност", каза по време на срещата с директорите на гимназиите кметът на община Бургас Димитър Николов.

"Ще има планирани достатъчно полицейски сили на терен, които ще следят строго за спазване на мерките за безопасност на движение и на противоепидемичните мерки, заедно с Община Бургас и Регионалната здравна инспекция - Бургас и недопускане на нарушения на закона за движение по пътищата. Препоръчваме движението на колите да се извършва в колона", коментира началникът на "Охранителна полиция" към ОД на МВР - Бургас комисар Неделчо Рачев.

На организационната среща за обсъждане мерките за безопасност по време на абитуриентските балове присъстваха още началникът на Регионално управление на образованието - Бургас инж. Виолета Илиева, представители на ОД на МВР - Бургас, директорът на дирекция "Образование и демографски въпроси" Веселина Таралова, директорът на дирекция "Управление на кризи, обществен ред и сигурност" Веселин Василев и директорите на бургаските училища.

Галерия