Дъждът не развали настроението на министъра на образованието. Снимки Лина Главинова

Дъждът не развали настроението на министъра на образованието. Снимки Лина Главинова

10 000 души работят на терен, за да върнат децата в училище. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на форум за образованието, който се проведе в експозиционен център "Флора" в Бургас. Той събра преподаватели, директори и ангажирани с проблемите в сектора. Във форума участваха и евродепутатът Асим Адемов, депутати, шефът на Регионалното управление на образованието в Бургас Виолета Илиева, зам.-областните управители на област Бургас - Севдалина Турманова и Владимир Крумов, ректорите на двата бургаски университета - проф. Магдалена Миткова - на "Проф. д-р Асен Златаров" и проф. Галя Христозова - на БСУ, общински съветници, кметът на Бургас Димитър Николов, кметове на общини от региона и други.

"Факт е, че има родители, които не осигуряват право на образование на децата си. За целта екипи от 10 000 души работят на терен по метода на убеждението. Учителите също полагат много усилия и разговарят с родителите, но са необходими и мерки на принуда", обясни министър Вълчев.
"Имаме само две мерки, които използваме за родители, които не осигуряват право на образование на децата си – глобите от общините, които се събират трудни и спирането на социалните помощи. Трябва да имаме и други мерки на принуда", заяви министърът.

Галерия