Най-много гишета за регистрация има на Морска гара. Снимка Архив Черноморие-бг

Най-много гишета за регистрация има на Морска гара. Снимка Архив Черноморие-бг

10 215 украинци са адресно регистрирани в полицията към днешна дата. Общо 16 пункта за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани, два от които денонощно, работят вече на територията на Бургаски регион. Шест от тях са разположени в Морска гара - Бургас, като работното време на два от тях е денонощно, четири в РУ - Несебър, два в РУ - Поморие, два в РУ - Приморско и по един в РУ - Созопол и Царево. Работното време на пунктовете, обслужвани от полицейски служители, подпомагащи дейността на Държавната агенция по бежанците, е от 08.00 до 20.00 ч. на непрекъснат режим на работа.

За седем работни дни са издадени 1658 регистрационни карти за временна закрила, а адресно регистрирани са 10 215 украински граждани.

Областна дирекция на МВР Бургас има готовност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, ако има такава необходимост.

От полицията призовават украинските граждани да следят информационния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за временна закрила едва след като бъде обявено, че същия вече работи!