Фестивалът бе открит в двора на Културен дом Бургас, а първата прожекция е тази вечер. Снимки Черноморие-бг

Фестивалът бе открит в двора на Културен дом Бургас, а първата прожекция е тази вечер. Снимки Черноморие-бг

10 филма ще се състезават за наградата на "DOCK Film Festival". Четвъртото издание на Международния фестивал на историческото документално кино ще се проведе от 18-ти до 22-ри септември. Фестивалът, който е създаден от братята Петър и Димитър Стоянович, бе отрит снощи в двора на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.а.). Жури на фестивала ще бъдат Георги Лозанов, Яна Борисова, Димитър Коцев, Божидар Манов, Камен Воденичаров.

"Документалното кино е изключителен вид кино. То никога не остарява. Няма фестивал без изненади и няма жури без гафове. Обещаваме да не правим такива", каза на откриването проф. Божидар Манов - председател на журито, което ще определи филмът победител тази година.

Заглавията, които са включени в конкурсната програма са селектирани от 600 филма, изпратени за участие в четвъртото издание на фестивала. Началото му бе дадено от зам.-кмета по култура в Община Бургас Диана Саватева.

Първата прожекция е тази вечер. Филмите от конкурсната програма ще бъдат излъчвани в Културен дом Бургас, а от съпътстващата програма - в експозиционен център "Флора".

От 17.00 часа е прожекцията на "България влиза в Първата световна война" във "Флора"-та. А първият конкурсен филм "Няма друго такова място" ще бъде излъчен от 18.00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Галерия