Събитията ще се състоят в Дома на писателя на улица Вола. Снимка Архив Черноморие-бг

Събитията ще се състоят в Дома на писателя на улица Вола. Снимка Архив Черноморие-бг

10 премиери са включени в тазгодишното 22-то издание на Есенни литературни празници. Откриването им е днес, 1-ви октомври, от 18.00 часа с музикално-поетичния спектакъл "Поезия на живота - музика на любовта", посветен на Международния ден на поезията и Международния ден на музиката. Всички събития ще се проведат в Дом на писателя на улица "Вола" №1.

Литературните празници се организират от Бургаската писателска общност със съдействието на Община Бургас.

Освен премиери в програмата на събитието са включени творчески и тематични вечери, посветни на именити български и бургаски творци.

Финалът на 22-то издание на Есенни литературни празници е на 30-ти октомври с представянето на списание "Море" с водещ - поета Росен Друмев. 

90 години от рождението на проф. Димитър Аврамов ще бъдат отбелязани на 2-ри октомври, сряда, от 18:00 часа.

На 8-ми октомври ще бъде представен романа "Див огън" на проф. Анчо Калоянов. На 9-ти октомври е премиерата на "Състояния на съзнанието" на Симеон Димитров.

75 години от кончината на писателя Елин Пелин ще бъдат отбелязани на 11-ти октомври. 

Наталия Недялкова ще представи новата си поетична книга "Онзи зад вратата" на 16-ти октомври. На следващия ден, 17-ти октомври, своята среща с публиката ще има и сборника с разкази "Две тулумбички и малка боза" на Ваньо Вълчев.