Ще бъде обновено цялото пространство пред залата на улица Александровска. Снимки Авторът

Ще бъде обновено цялото пространство пред залата на улица Александровска. Снимки Авторът

100 000 лева ще струва цялостният ремонт и подхода към залата на Дружеството на художниците на улица "Александровска" №22 в Бургас. Проектът е готов. Трябва да се направят някои корекции и да бъде издадено разрешително за дейностите, включени в него. Предстои да бъде изяснен и начина на финансиране на реконструкцията.

Идеята за обновяването на залата и нейното превръщане в европейска галерия е на председателя на Дружеството на художниците Добрин Вътев. Той я лансира преди около година, когато бе избран за председател на Отчетно-изборното събрание на Дружеството в морския град. Повече от десет месеца бяха необходими на екипа, за да изготви проекта. Той е дело на Явор Стоев, Александър Караджов, Димитър Добрев. Те са го направили безвъзмездно, като са приложили и количествено-стойността сметка, както е необходимо в случая.

"По проект ще имаме нов вход. Той ще бъде преместен почти в средата на фасадата и ще бъде параден. Към него ще има и съоръжение за хората със затруднена мобилност", каза пред "Черноморие" Добрин Вътев. Той показа и чертежите, на които се виждат дейностите по реконструкцията на фасадата и залата. Помещението ще бъде ремонтирана отвътре, ще бъде монтирано дифузно осветление, ще бъдат сменени и сегашните осветителни тела. Пространството пред залата ще бъде обновено изцяло.

Галерия