Най-нетърпеливи да влязат в класните стаи бяха първокласниците. Снимки Лина Главинова

Най-нетърпеливи да влязат в класните стаи бяха първокласниците. Снимки Лина Главинова

100 момиченца и момченца прекрачиха за първи път прага на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий". Бъдещите първолаци, новото попълнение на централната бургаска гимназия, бяха облечени като за истински празник на тържеството по случай откриването на новата учебна 2019/2020 година.

"Скъпи ученици и колеги, всяка нова година е ново начало, което носи смисъл и радост за всички ни. Всеки първи учебен ден ни събира в нашия общ дом - училището, където си дават среща безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Училището е мястото, където нашите цели и мечти се събира под общ покрив и само от нас зависи да ги осъществим чрез екипна работа, споделена грижа и отговорност. Щастливи сме днес да  посрещнем в семейството на СУ "Св. св. Кирил и Методий" най-малките - първокласниците, и да ги  приветстваме с "Добре дошли" в изцяло ремонтирани и модерно оборудвани дигитални класни стаи с пожелание за силно вдъхновяващо "Първокласно начало". Това бе част от обръщението на директорката на гимназията Снежана Няголова. Тя обаче благодари публично и народителите. "За Вас днешният ден е скромен спомен за детството  и ученическите години, преживян трепетно отново. Споделяме Вашата радост и родителска гордост! Пожелаваме Ви търпение и любов, с които да подкрепите своите деца по техния път към личностно  израстване и усъвършенстване. Бъдете съмишленици на учителите и ги подкрепяйте в тяхното благородно дело!", каза Няголова.

За начолото на новата учебна година поздравителни адреди изпратиха областния управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, Виолета Илиева - началник на Регионално управление на образоването.

Стотиците ученици и гости чуха изпълненията на песни и стихове, от таланти на гимназията. А училищният мажоретен състав дари присъстващите с много настроение, слънчеви усмивки и възгласи.

Галерия