Форумът продължава и в неделя. Снимки пресцентър ГЕРБ

Форумът продължава и в неделя. Снимки пресцентър ГЕРБ

100 души се включиха в политическата академия на МГЕРБ "Младите във фокуса на социалната политика и борбата със социалното изключване на подрастващите", която се провежда в Созопол. Официалният старт на форума даде областният председател и народен представител Димитър Бойчев. "Темата днес е социалната политика и тя е в духа на дискутирания в момента Бюджет 2020. От ГЕРБ поемаме ангажименти, които изпълняваме чрез бюджета на държавата. Това ни отличава от левите партии, от БСП – те обещават много за социалната сфера, но не казват откъде ще дойдат тези пари. Това е техният начин на работа – популизъм", сподели Бойчев.

Събитието уважиха народните представители Галя Желязкова и Диана Саватева, Георг Георгиев – зам.-министър на МВнР и председател на МГЕРБ, Николай Иванов – областен председател на младежката структура на ГЕРБ в Бургас, който благодари на целия екип за организацията на събитието. Регионалната академия се провежда със съдействието и подкрепата на фондация "Конрад Аденауер". Торстен Гайслер, ръководител на бюрото в България също поздрави присъстващите.

В отделен лекционен панел с модератор Атанас Бошев, Торстен Гайслер коментира пред европейските перспективи през призмата на социалната политика. Той изложи рисковете на социалното изключване, различните причини за това явление и признаците, че е налице: фактори като местоживеене, здравословен статус, финансови стандарти и др. Младежите от ГЕРБ получиха детайли и статистика за ЕС по отношение на бедност и безработица, дискриминация, ниско ниво на образование, липса на място на живот, които допринасят за социалното изключване. Торстен Гайслер коментира и приноса от работата на Мария Габриел.

Галерия