1000 души се включиха в проекта "Умения за живот"

Финансиран е от Европейския социален фонд и република България.

 

Проектът бе осъществен в периода - 15-ти септември 2008 до 31-ви декември 2009 година под формата на общински междуучилищен клуб "Умения за живот", като осъществените дейности по него са на стойност 50 000 лева.

Пректът се е осъществил под ръководството на кмета на община Несебър Николай Димитров, в партньорство с училищата в Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Тънково, Гюльовца, Оризаре, Обзор и Кошарица, стана ясно от доклада на Мима Петрова - директор на ОДК. За нуждите на проекта общинския междуучилищен клуб е издаден и наръчник "Умения за живот".

Съгласно изискванията на проекта са изнесени лекции на теми "Умения за живот", "Европа без граници", "Организаторски и лидерски умения"; организирани и проведени са познавателни и творчески игри, състезания и изложби; викторина на тема "Земята и водата – извор на живот"; творчески работилници за Коледа,за Баба Марта и Великден, турнир по народна топка и състезание "Бързи, смели, сръчни". Заедно с проведените обучения, участниците са имали възможност и да се запознаят от близо с интересни и паметни места в историята на България. Посетени са Батак, връх Снежанка, пещерата "Дяволското гърло" и други забележителности в страната.

В края на тържеството за отчитане на резултатите по проекта, от името на кмета на Община Несебър, заместник-кметът по "Управление и проекти по еврофондове" Георги Манолов,връчи на всички участници специално изготвени грамоти за участие, както и топки за игра, касетофони за провеждане на специални часове в училище и часовници за всяка стая.Зам.кметът обяви, че ръководството на Община Несебър винаги е готово да помага за дейности от този вид и за вбъдеще ще търси начини за осъществяването на други подобни проекти и инициативи.

 

 

Максим Момчилов