Пролетният салон на изкуствата започва на 21-и март

Пролетният салон на изкуствата започва на 21-и март

13 събития са включени в първото издание на Пролетния салон на изкуствата, предназначен за любители на музиката, литературата, живописта и народния танц. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

"Инициативата е наследник на досегашния Майски салон на изкуствата", съобщиха организаторите от дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.Началото ще бъде дадено на 21-ви март, сряда, от 18.00 часа в концертното студио на Радио Варна, с концерт на пианиста проф. Красимир Тасков. Той ще представи богата програма от пиеси на Шуман, Шопен, Димитър Ненов, Панчо Владигеров и две свои композиции.

Финал на събитията ще сложи концерт на камерния ансамбъл "Анима" и на хоровата формация "Арс музика", на 18-ти април от 19.00 часа в Градската художествена галерия. Солист вокалист ще бъде Светослав Методиев, пиано - Боян Бъчваров. В изявата ще участват и три възпитанички на НУИ "Добри Христов", Надежда Гущерова – обой, Александра Илиева и Моника Панова -цигулки.