376 ренгенографии на бял дроб са направени в ковид зоните за последните две седмици. Снимката е илюстративна

376 ренгенографии на бял дроб са направени в ковид зоните за последните две седмици. Снимката е илюстративна

140 пневмонии са установени в период от две седмици в ковид зоните на общинските ДКЦ-та във Варна. Това сочи справка за периода 13 - 26-ти септември.

В ДКЦ I "Света Клементина" са направени 229 антигенни теста, от които 44 са положителни. През сектор "Образна диагностика" от "зелен коридор" са направени 174 рентгенови снимки и са установени 46 пневмонии.

В ДКЦ II "Свети Иван Рилски" в квартал "Аспарухово" са преминали 204 граждани, направени са 193 теста, от които 61 са положителни. Насочени са 9 лица за рентгенография на бял дроб, установена е една пневмония и 3 бронхиални изменения. Четири лица са насочени за хоспитализация.

В ДКЦ III-Варна са прегледани 252 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са 242 броя бързи антигенни тестове, от които 90 са положителни. В сектор "Образна диагностика" са направени 186 рентгенографии на бял дроб и са установени 93 пневмонии.

В ДКЦ V "Света Екатерина" са прегледани 35 души, направени са 61 антигенни теста, от които 3 са положителни. Направени са 7 рентгенови снимки.

В ДКЦ "Чайка" са прегледани 7 души, направени са 7 теста, от които 4 положителни. Консултирани по телефона са 35 лица, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.