Учениците са заедно със своите ръководители инж Албена Колева и Добрина Нейчева. Снимки ПГМЕЕ

Учениците са заедно със своите ръководители инж Албена Колева и Добрина Нейчева. Снимки ПГМЕЕ

15 ученици от бургаската Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, са на практическо обучение в Португалия. В периода 3 - 14 април те ще усъвършенстват професионалните си умения чрез практическо обучение, като мобилност по програма "Еразъм+" - проект "Refining professional competencies through practical programme - our future at hand" № 2022-1-BG01-KA122-VET-000074518.

В мобилността участват 15 ученици от специалностите "Електропроизвеждане на производството", "Компютърни мрежи", "Микропроцесорна техника" и "Мехатроника". Те ще реализират задължителната си производствена практика в град Фаро, Португалия заедно със своите ръководители инж Албена Колева и Добрина Нейчева.

Партньори по проекта на бургаската гимнадия са различни фирми, отговарящи на техния образователен профил.

Целта е стажантите да се запознаят с модерните технологии, професионални и висококвалифицирани кадри в производствена сфера на Португалия.

Работната практика се провежда в различни компании, като учениците се запознават с различни по вид дейности и процеси, които се използват в конкретните фирми, за съответната специалност. Видяното и наученото по време на мобилността ще е от голямо значение за бъдещата им реализация.

Галерия