Хотелът, който Гергана Иванова ръководи, традиционно участва на трудобата борса в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Хотелът, който Гергана Иванова ръководи, традиционно участва на трудобата борса в Бургас. Снимки Черноморие-бг

15 украинци ще работят на трудов договор в хотел в Слънчев бряг. Те са на възраст от 20 до 30 години, избягали са от войната в Украйна и у нас са получили статут за временна закрила, който има дава право легално да пребивават в страната и да работят. Те вече са наети за целия туристически сезон - от май до края на септември. "Те ще работят като помощник-готвачи, камериерки, ще бъдат ангажирани със сервиза", каза за "Черноморие" Гергана Иванова - управител на хотела в Слънчев бряг. Тя за поредна година участва в трудовата борса, която се организира от Бюрото по труда в Бургас преди началото на активния туристически сезон.

16 работодатели търсят служители за 1 200 места

В хотела търсят да назначат готвачи, бармани, сервитьори, камериерки. Възнаграждението тази година е с около 10-15% по-високо, заради вдигане на минималната работна заплата, която от 1-ви април вече е 710 лева. Увеличението е съобразено с позицията на заетия в туризма. "Държим възнаграждението да е обвързано и с постигнатите резултати, които се отчитат всеки месец", допълни Гергана Иванова.

В хотела, който тя ръководи, очакват първите туристи на 16-ти май. Те ще пристигнат с полет от Великобритания. Английските туристи са сред традиционните, които почиват на родното Черноморие и в частност в Слънчев бряг.

Галерия