Регатата се провежда в традиционните класове. Снимки Черноморец - Бургас

Регатата се провежда в традиционните класове. Снимки Черноморец - Бургас

Стартира ветроходната регата Черноморец Бургас". Над 150 участници на различни възрасти от цяла България се включиха в състезанията. Сред тях са представители на всички ветроходни клубове, които се занимават с деца.

Ветроходните гонки са в класовете: "Опимист", "ILCA 4", "ILCA 6", "FINN" и "420". Регатата се осъществява с дългогодишната подкрепа на Община Бургас, Българска федерация по ветроходство, както и на многобройни спонсори и приятели на ветроходството.

Регатата "Черноморец Бургас" ще протече в три състезателни дни. Последният съвпада с международния олимпийски ден и по този повод призьорите ще получат специални грамоти от български олимпийски комитет с автографи на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и на председателя на БОК Стефка Костадинова.

Регатата е любима на малките ветроходци заради многобройните изненади и подаръци, които организаторите осигуряват за тях всяка година.

Регатата "Черноморец Бургас" е уникална със своята атрактивна гонка на метри от брега на Морска гара. Така гражданите и гостите на Бургас могат да се насладят на спортните умения на малките ветроходци и красотата на този морски спорт. Условията за ветроходство в Бургас са изключително подходящи. За пореден път Бургаския залив се изпълни с десетки лодки, адреналин и спортсменски дух. Попътен вятър на състезателите във ветроходна регата "Черноморец Бургас".

Галерия