Състезанието ще продължи три дни в залива на Несебър

Състезанието ще продължи три дни в залива на Несебър

160 ветроходци от 20 клуба от България и чужбина се включват в международната регата "Купа Несебър", която започна днес в залива на морския град. Тя е част от календара на Българската федерация по ветроходство и носи точки за националната ранглиста.

В рамките на три дни състезателите ще мерят сили в олимпийските класове "Фин", "Лазер стандарт", "Лазер радиал" и "470". А при детските - "Оптимист", "Лазер 4,7" и "420".

Благословия и християнско послание към състезателите отправи отцец Петър от храм "Успение Богородично".

В състезанието ще участва един от най-добрите млади ветроходци, който само преди дни се завърна с третата си супер победа от регата във Варна – Даниел Йорданов от несебърския клуб.

С отложен старт започна първата гонка в първия състезателен ден. Липсата на вятър и мълглата попречиха надпреварата да бъде открита в ранния следобед, за сметка на това около 15.00 часа лодките влязоха в залива.

Приветствие към участниците отправи и флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС. Той пожела от името на командването на ВМС, попътен вятър и успех на състезателите.

Галерия