Председателят на Организационния комитет пристигна в Бургас

Председателят на Организационния комитет пристигна в Бургас

167 отбора от цял свят идват за Международното математическо състезание "BIMC`2018", което ще се проведе в Бургас. Председателят на Изпълнителният комитет на състезанието - д-р Вен-Хсиен Сун пристигна днес в морския град.
Организационният щаб, който е ангажиран със състезанието, е в трескава подготовка за посрещането на всички отбори. Регистрацията на участниците е определена за 1-и юли, а състезанието ще се проведе до 6-и юли.
В международното математическо състезание участват 167 отбора от Австралия, Канада, Китай, Непал, Индия, Индонезия, Иран, Казахстан, Макао, Малайзия, Мексико, Филипините, Южна Африка, Тайван, Таджикистан, Тайланд, Узбекистан, Виетнам, Зимбабве и др. 19 са българските представители, 4 от които са от Бургас.
Официалното откриване е на 2-и юли от 10.30 часа в Летния театър с изискана церемония.
По време на тържественото откриване от сцената на Летния театър с кратка програма ще бъдат представени държавите и отборите-участници в състезанието.
Математическото състезание ще се проведе за втори път в Бургас, след успешното домакинство през 2013-та година, което бе и първо извън пределите на Азия, от създаването му.