Директорът на гимназията Роза Желева поздрави учениците, учителите и родителите на тържеството за първия учебен ден. Снимки Авторът

Директорът на гимназията Роза Желева поздрави учениците, учителите и родителите на тържеството за първия учебен ден. Снимки Авторът

184 осмокласници избраха Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, за свое училище. Те прекрачиха днес за първи път прага на своето ново училище. Празникът започна с вдигане на националното знаме под звуците на химна на Република България. Специални гости на тържеството бяха Людмила Цонева - представител на Община Бургас и Илко Тодоров - председател на Обществения съвет на ПГМЕЕ.

"Скъпи ученици, уважаеми учители, уважаеми родители, ето ни отвоно събрани - заредени с енергия и жажда за знания, за да дадем старт на поредната учебна година. Тази година обаче е специална! Тя ни приближава по-близо до един очакван с трепет и вълнение 100-годишен юбилей - 100 години от създаването на нашето любимоучилище! 100 години история, съхранена не само в снимки и документи, но и в сърцата на хиляди ученици, преклачили този праг. 100 години традиция, градена от всеотдайни учители, посветили живота си на знанието и възпитанието на младите поколения!

Нека си спомним за всички онези, които са допринесли Механото да се превърне в място, където цари дух на творчество, съпричастност и стремеж към съвършенство", така започна обръщението на директора на гимназията Роза Желева.

Музикален поздрав към всички по случай първия учебен ден отправиха танцьорите от фолклорен състав "Зорница".

Галерия