Направени са 129 бързи антигенни теста на пациентите, минали през ковид кабинетите. Снимката е илюстративна

Направени са 129 бързи антигенни теста на пациентите, минали през ковид кабинетите. Снимката е илюстративна

193-ма пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през миналата седмица, съобщават от дирекция "Здравеопазване" към Община Варна. От направените 129 бързи тестове, 46 са положителни за COVID-19. Това означава, че 35,65 от тестваните пациенти са с положителен резултат за корона вирусна инфекция.

В ковид зоната на ДКЦ I "Света Клементина" през почивните дни (19 - 20-ти декември) са извършени 51 прегледа. Направени са 20 антигенни теста, от които 9 са положителни. На 32 лица са направени рентгенографии, от които 8 са пневмония и 6 с перибронхитни изменения.

За периода 14 - 18-ти декември през ковид зоната на ДКЦ II "Свети Иван Рилски - Аспарухово" са преминали 19 пациенти за преглед, направени са 10 теста, от които 2 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 7 пациента, от които на 2 е установена пневмония. Двама пациента са насочени за хоспитализация.

За същия период в ковид кабинета при ДКЦ III - Варна са прегледани общо 67 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които 39 са били отрицателни, а 28 - с положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 9 лица за рентгенография на бял дроб, 5-ма от които са с установена пневмония.

През изминалата седмица през кабинета на ДКЦ V "Света Екатерина" са преминали 41 пациенти за преглед, направени са 17 антигенни теста, от които 6 положителни, 9 бързи теста за антитела. Направени са 13 рентгенови снимки и 4 кръвни изследвания.

За същия периода в ковид зоната на ДКЦ "Чайка" са прегледани 15 пациента. Направени са 15 теста, от които 1 положителен за антитела. Консултирани по телефона са приблизително 143 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.