30 000 лева от планираната сума е за изготвяне на проекта за реконструкция

30 000 лева от планираната сума е за изготвяне на проекта за реконструкция

Започва проектиране на дългоочакваната цялостната реконструкция на обходния път на Камено, съобщи министъра на регионалното развитие Николай Нанков в отговор на официален въпрос на народните представители от ГЕРБ-Бургас.

В началото на април е приключила процедурата за набиране на оферти за избор на изпълнител, който да извърши проучвателно-проектантски работи и строителство на обхода, който е от изключително значение за добрата транспортна комуникация в района. Стойността на поръчката е в размер на 2 057 000 лева без ДДС, от които 30 000 са за изготвяне на проекта за реконструкция.

Бургаските депутати от ГЕРБ получиха и още една добра новина от МРРБ, свързана с изграждането на пасарелката на кръстовището за село Атия. Техническият проект за нея също е готов.  Мястото е рисково, през последните години има няколко произшествия с пешеходци, в последното загина ученик. Агенция "Пътна инфраструктура" възложи в началото на годината да бъде извършена оценка на пътната безопасност за идентифициране на проблемите и набелязване на мерки.

На база на тази оценка е предложено изграждането на пасарелка като безопасна пътна връзка между автобусните спирки, разположени от двете страни на кръстовището. Предвижда се съоръжението, включващо и два асансьора, да бъде завършено до началото на предстоящия летен сезон. Индикативната стойност за реализацията на проекта и строителния надзор е 444 000 лева с ДДС от инвестиционната програма на АПИ за 2018 г. На проблемното място вече са монтирани и подменени шест от пътните знаци, а скоростта за движение в участъка на кръстовището се ограничава до 50 км/ч.

"Подобряване състоянието на пътната инфраструктура в областта е фокус в програмата на депутатите от ГЕРБ - Бургас. Нашата настойчивост дава резултати. През 2018 г. ще бъде проведена процедура за избор на изпълнител на технически проект за основен ремонт - рехабилитация на път II-99 "Бургас- Маринка- Созопол-Приморско-Царево- Малко Търново", в неговата цялост. Това ще даде възможност на АПИ да търси възможности за включването на обекта в инвестиционната програма за следващата година", коментира народният представител Димитър Бойчев.