Топ плувци от страната и чужбина ще мерят сили в басейна в Бургас

Топ плувци от страната и чужбина ще мерят сили в басейна в Бургас

20 000 лева е наградният фонд на Международния плувен турнир "За Голямата награда на град Бургас", който стартира от 09.00 часа на 12-ти април и ще продължи до 14-ти април вечерта. Събитието ще се проведе при вход свободен в плувния басейн на "Парк Арена ОЗК" в бургаския комплекс "П.Р. Славейков".  Официалното откриване ще се състои на 12-ти април от 16:30 часа. 

Резултатите и състезанията ще се излъчват онлайн в трите състезателни дни, чрез два канала -  във фейсбук страницата "Парк Арена ОЗК" и в YouTube канала на турнира.

Участниците в мащабното спортно събитие ще се борят за Голямата награда на Бургас в три възрастови групи - мъже и жени - А, юноши и девойки - старша възраст - Б и юноши и девойки младша възраст В.

Наградният фонд от 20 хиляди лева ще бъде разпределен между първите 10 състезатели от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на състезанието, по една от всеки ден. Парични награди ще получат и треньорите на състезателите, класирали се на първо място от всеки пол.

Организатори на международния турнир са Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участва и екипът на престижния турнир "Burgas Swimming open".