200 000 лева за болницата в Царево Обмисля се вариант за субсидия от около 200 000 лева. В момента се извършва анализ на финансовото състояние на лечебното заведение, като се търси нов оптимален вариант за управлението му. От близо месец болницата е с нов управител, временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс. Очаква се той да представи спешен план за преструктурирането й.

Специализираната болница за активно лечение в Царево е единственото болнично заведение на юг от Бургас и кметът Петко Арнаудов полага неимоверни усилия да я запази. Години наред общината инвестира в сградата на болницата и в скъпо медицинско оборудване.

Кметът Арнаудов обяснява, че общината има сили да се конкурира с частните медицински заведения в района и няма да допусне болницата да бъде закрита или приватизирана. Едно такова неправилно решение би принудило болните да пътуват по 100 км до най-близката болница, която е в Бургас:

"Няма да оставим Южното Черноморие без болнична помощ, ще запазим работните места и ще потърсим нови лекари специалисти. Очаквам новия директор да предложи  план за реорганизация на дейностите в лечебното заведение. Дотогава общината ще заделя допълнително средства за дофинансиране. Ще осигурим и средства за заплати", коментира кметът.