Парадът ще има своето 14-то издание, което ще се проведе на 3-ти юли

Парадът ще има своето 14-то издание, което ще се проведе на 3-ти юли

200 автомобили и мотоциклети от България и Сърбия ще участват в 14-то издание на ретро парада в Бургас, който ще се проведе на 3-ти юли, събота. Началото е 10.00 часа пред Пантеона. Тазгодишното издание е посветено на борбата на медиците с COVID-19.

"Не трябва да забравяме техният професионализъм, всеотдайност и ежедневни грижи през последната изключително трудна година", смятат организаторите от авто-мото клуб "Ретро".

Малката Цвети, която вече е член на бургаския клуб, за първи път ще участва с автомобил, предоставен от колегите й. Любителите на ретро возилата ще видят точно копие на "Мерцедес-SSKL" от 1930 година. Репликата е изработена от хасковски колекционер. "Оригинални коли точно от този модел вече няма, били са произведени само три, но впоследствие са унищожени. Вече всички са реплики", обяснява собственикът му.

В истинска атракция за жителите и гостите на града очаква да се превърне "Трабант" от 80-те години на миналия век, пресъздаващ живота от соца, изпълняващ гласови команди на собственика си. Возилото идва от Стара Загора, с интересна апликация на предния капак, изработена специално за бургаския парад.