Гонзалес: Бургас е прекрасен град

още в първия кръг на новото първенство с изравнителния гол, който донесе победата над “Черно море” - Варна с 2:1.

 

Гонзалес е роден на 11.04.1977 г. в Барута - Венецуела. Има 56 мача за националния отбор на Венецуела. В родината си е играл за отборите “Минерос”, “Карабобо”, “Каракас”, “Олимпо” и “Маракайбо”. В Аржентина е обличал екипите на “Колон” и “Килмес”, а в Еквадор - на “Депортиво” и “ЛДУ Кито”. Преди да дойде в Бургас, Гонзалес е играл в редиците на кипърския АЕК - Ларнака.

Футболистът е семеен, има две деца - дъщеря Габриела на 11 години и син Матиас - на 4 години.

- Ектор, срещу “Черно море” вкара първия си гол с екипа на “Черноморец-Бургас” при това с феноменално воле. Това ли е най-красивото попадение в кариерата ти?

- Наистина голът беше красив, но по-ценното е, че беше много важен, защото ни помогна да изравним бързо и да върнем интригата в мача. Безспорно поставям този гол в първата тройка на най-красивите си попадения.

- Подвизавал си се в много отбори и имаш широка база за сравнение. Какво е мнението ти за “Черноморец-Бургас” и за организацията в клуба?

- Една от решаващите причини да избера да дойда в “Черноморец-Бургас” беше именно отличната организация в клуба. Тук се работи на професионално ниво. Преди да взема окончателно решение за трансфера, проучих всичко. Използвах времето, в което ми правиха медицински тестове, за да се убедя, че условията в “Черноморец” са перфектни. При това не само за кариерата ми на  футболист, а и за живота на семейството ми.

- Крачка напред или крачка назад е за теб трансферът при “акулите”?

- Без съмнение е крачка напред, и то голяма крачка. В България нивото на футбола е много добро. Още по-важно е, че целите на отбора са високи, а аз винаги съм искал да играя там, където амбициите са големи.

- Последните 3 години си играл в Кипър. Там или в България футболът е по-силен?

- В Кипър се залага много на техниката, а в България се отделя по-голямо внимание на физическата сила и бързината в разиграването на топката. Футболът тук се доближава повече до стила, който практикуват в развитите европейски държави.

- Каква е мечтата ти в “Черноморец”?

- Да изпълним целите, поставени от ръководството, като се наредим сред челниците в първенството. Да играем футбол, който да носи удоволствие и да радва хората по трибуните.

- Какво е мнението ти за българите и за страната ни?

- Преди да дойда в България разпитах сънародника ми Сичеро как е тук, при вас. Той ми каза само хубави неща.Вече се убедих, че ми е казал истината. България е много красива страна, хората са сърдечни. А Бургас е прекрасен град.

 

Интервюто е дадено пред официалния сайт на "Черноморец-Бургас" и се публикува със съкращения.