“Черноморец” направи реми с “Берое”

Траян Дянков видя червения картон още в 27-та минута, показан му от главния съдия на двубоя Христо Ристосков. Нападателят на “Берое” Георги Андонов първо фаулира капитана на бургазлии, за да излезе пред него, а после се строполи артистично на терена. Това доведе до изгонването на Дянков. След напускането на терена той предаде лентата на Николай Кръстев.

 

Преди да останат в намален състав, черноморци пропуснаха няколко добри положения за откриване на резултата. Още в 7-та минута груба грешка в защитата на “Берое” позволи на Матиас Мориц да изскочи сам срещу вратаря Боян Пейков, ала ударът на германеца прати топката встрани от вратата. Шут на Платини от фаул пък беше спасен с мъка от стража на домакините. След изгонването на Дянков инициативата премина на страната на беройци и в 36-та минута Искрен Писаров ги изведе напред. Само добрите намеси на вратаря Паскал Борел спасиха гостите от инкасиране на нов гол до почивката. В края на полувремето Ектор Гонзалес изпълни чудесно пряк свободен удар, но Пейков отби със сетни усилия в корнер.

Направените смени от мениджъра Красимир Балъков раздвижиха играта на “акулите” през второто полувреме. 9 минути преди края на срещата, след комбинация между Мартин Тошев и Костадин Дяков се стигна до изравнителния гол в срещата.