Китайската година ще мине под знака на черния воден заек

Китайската година ще мине под знака на черния воден заек

2023 е годината на черния воден заек, поред китайския хороскоп. Китайската нова година започва на 22-ри януари.

Цветовете, които ще носят късмет през 2023 година са небесно синьо, огнено червено, императорско жълто и ябълково зелено. Нюансите, които съответстват на водата – синьо и зелено, ще са най-мощни. Щастливите числа ще са 3, 4 и 9.

В китайската астрология заекът символизира търпение и късмет, което би означавало, че годината на заека ще донесе това, което ни липсваше през 2022 г.: мир и успех.

Освен това, заекът носи щастие, късмет и добри партньорства.

2023 -та ще бъде година, изпълнена с положителни емоции и отлични обстоятелства за стартиране на романтични връзки.

Зайците може да са дребни животни, но са символ на търпение и обаяние. Всички са запленени от чара им и затова се смята, че са на късмет.

Водният елемент пък ще доведе и плодородие, и засилена фертилност. Годината е подходяща за раждане на бебе. Китайският зодиак за 2023 г. показва, че най-високите шансове за зачеване на момче са през месец юли, а най-големите шансове да имате момиче са през месец април.

Водният заек ще бъде добронамерен към успехи и в дипломацията, и в човешките права.

В китайската култура заекът не е символ на страх, а на самоотверженост и смелост.

В тези идни 12 месеца онези, които са зодия заек, ще се разбират най-добре със зодиите плъх, куче, овца и маймуна от китайския календар.

Ако сте родени в Година на заека, то 2023 г. е вашата година. Очаква ви вълнуващо, но бурно време на нови начала. Според традицията е разумно да вземете определени предпазни мерки, за да защитите здравето и късмета си. Носенето на червен цвят или амулет от нефрит може да помогне за предпазване от нещастие, докато спазването на добрите практики по фън шуй в дома ви може да допринесе много за поддържането на спокойна атмосфера. Това е особено вярно за зайците, които са склонни да предпочитат цветовете червено и розово, поради легендарната връзка на заека с нефрита. Избягвайте рискови пътувания или големи ремонти, които могат да предизвикат суматоха.

2023 ще е успешна година във финансов аспект. Бизнес партньорствата също ще са печеливши. Заекът е умел в грижата за парите и през настоящата година ще важи мотото: "Работете по-умно, а не по-трудно".

А съюзът между Вода и Заек означава да правите нещата, които искате, на принципа "всичко или нищо".