Продължава записването за ваксиниране сред учителите. Снимката е илюстративна

Продължава записването за ваксиниране сред учителите. Снимката е илюстративна

21% от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Това стана ясно на среща на министрите на здравеопазването Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев с членове на Националния оперативен щаб за обсъждане на предстоящата ваксинационна кампания за работещите в просветната сфера. Записването ще продължи, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъде ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването и главният държавен здравен инспектор съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.