Тази година учениците от гимназията няма да могат да изпратят тържествено "Випуск 2020". Снимка Архив Черноморие-бг

Тази година учениците от гимназията няма да могат да изпратят тържествено "Випуск 2020". Снимка Архив Черноморие-бг

218 ученици от 10 паралелки на бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" завършват тази година. Бал, засега, няма да има. Фирмата, която е организирала предварително празничната вечер на абитуриентите им е върнала парите, защото не е ясно кога ще може да се случи това.

Изпращане на "Випуск 2020" все пак ще има. Това стана ясно от среща на премиера Бойко Борисов с две дванайсетокласнички, която се проведе в сградата на Министерски съвет, тази седмица. Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

Изпращане на Випуск 2020 и отброяване до 12 ще има

"Работим по различни сценарии за изпращане на "Випуск 2020". Очаквам мнението на колегите, ще се съобразя с техните предложения и ще се търси най-оптималният вариант. Може това да се случи след държавните изпити, ако нещата се нормализират. Но нашият двор не е голям и в него не може да бъде осигурена нужната дистанция между учениците", каза пред "Черноморие" Силвия Пехливанова - директор на Професионална гимназия по туризъм.

Със сигурност изпращането на абитуриентите на гимназията ще бъде много различно от традицията, която е утвърдена през годините.