Преподавателката Христина Ганева и директорът Виктор Григоров провериха как върви ремонта в класната стая. Снимка Лина Главинова

Преподавателката Христина Ганева и директорът Виктор Григоров провериха как върви ремонта в класната стая. Снимка Лина Главинова

22 деца ще се обучават през новата 2019/2020 година в подготвителната група на бургаското СУ "Иван Вазов". Ремонтните дейности по обновяване на класната им стая са на финалната права. Тя е изцяло ремонтирана по проекта на Община Бургас "Първокласно начало", който обхваща обновяване на класните стаи в училищата, в които ще се обучават първокласниците.

Стаята е боядисана, осветлението е сменено, монтираната е интерактивната дъска. Предстои да бъде положена настилката и поставено оборудването за децата - персонални гардеробчета и чинове.

"От бюджета на гимназията се осигуряват маса и стол за учителката, стандартната дъска, на която ще се учат да пишат, както и мека мебел тип "Пуф". За всяко дете е осигурен и таблет за заниманията, които изискват това", каза директорът на СУ "Иван Вазов" Виктор Григоров.

Класен ръководител на подготвителната група ще бъде Христина Ганева, а учителката в занималнята - Нашата Костова. Занималнята е осигурена по механизма на Община Бургас.

За децата е осигурено и хранено в стола.

17 оттях ще бъдат в целодневна форма на обучение. 17 са се записали да посещават два пъти в седмицата часовете в Школата по керамика на училището, 15 ще учат английски, а 16 - изобразително рисуване. Тези занимания са с преподаватели от Центъра за междуличностно развитие.