Кинофестивалът ще се проведе в рамките на девет дни

Кинофестивалът ще се проведе в рамките на девет дни

Най-доброто от световното кино ще бъде показано в рамките на 22-рия "София филм фест на брега. Кинофестивалът ще се проведе от 21-ви март до 29-ти март. За четвърта година домакин на форума ще бъде Културен дом НХК в Бургас. 

Най-новите български филми ще имат своята премиера в Бургас и ще бъдат представени на местната публика от своите автори. В програмата ще влязат и най-значимите световни филмови продукции, произведени през изминалата година. 

12 късометражни филма ще бъдат показани в рамките на фестивала и един от тях ще получи Наградата на областния управител, а пълнометражните филми от конкурсната програма ще се борят за една от двете големи награди - Наградата на община Бургас и Наградата на публиката. 

Прожекция за хора с увредено зрение, изложба на филмова тема и литературна вечер са само част от събитията, съпътстващи основната филмова програма, която ще бъде обявена по-късно. 

Вече бяха съобщени и условията за участие в шестия Киноклас с ръководител режисьора Надежда Косева, организиран от "София филм фест на брега". Участниците ще бъдат въведени в света на киното посредством лекции, водени от видни български кинопрофесионалисти, и ще пресъздадат откъс от най-новия игрален филм на Надежда Косева. Условията за участие в Кинокласа и тазгодишната изненада бяха обявени на страниците на фестивала и на кинокласа във Фейсбук. Крайният срок за участие е 31 януари включително, а възрастовият диапазон е 12-22 години.

"София филм фест на брега" се организира с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".