Roleri

Roleri

230 се качват на ролери за фест в Бургас То ще премине под надслов "Стрийт Бургас", а посланието тази година е - "Бъди отговорен". Ролерфестът ще  подкрепи инициативите на Комисията за борба с трафика на хора, за да информира младежите за евентуалните заплахи, от които да се предпазят.

Почитателите на стрийт културата от различни възрасти ще си дадат среща на паметник Пантеона в Морската градина в 10.30 часа на 15-ти август. Веднага след официалното откриване ще стартира внушителна стрийт обиколка в Морската градина. В нея ще вземат участие състезатели с ролери, скейтборд, лонгборд и велосипеди.
Още в събота ще видим първите ролер състезания, които ще се провеждат за деца до и над 16 години. Безспорно най-атрактивни ще бъдат ролеристите над 16 години, който ще участват в крос кънтри, къса дестинация с различни препятствия. От 16:00 часа на новия скейт парк в комплекс "Изгрев" ще се проведе атрактивно състезание по скейтборд. В късния следобед от 18.00 часа всички ще могат да наблюдават и да се включат в открити уроци по стрийт танци - отворен танцов уъркшоп, брейк денс уършоп, а за финал на деня - абсолютно необходимата добавка стречинг или разтягане на мускули.
През втория фестивален  ден, 16-ти август, в програмата ще видим забавно училище за майки и татковци по каране на ролери, с безплатни уроци за всички желаещи, любителско дерби за най-бързо минаване на конуси само на един крак и на заден ход, демонстрации по ролери и за финал стрийт денс шоу.

Галерия