Взети са мерки за предотвратяване на други тежки пътнит инциденти в Айтос, стана ясно от срещата. Снимка Областна управа - Бургас

Взети са мерки за предотвратяване на други тежки пътнит инциденти в Айтос, стана ясно от срещата. Снимка Областна управа - Бургас

24-часов полицейски патрул е разположен на пътя Айтос - Руне, за да следи за пътния трафик. Това заяви директорът на Областна дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов на среща в областна управа. Това са част от мерките след тежкия инцидент, при който загинаха две деца. Областната дирекция на МВР съвместно с Автомобилна администрация-Бургас поставят на различни места мобилни кантари, които да следят за претоварени камиони. Старши комисар Калоянов допълни, че до края на седмицата ще бъде монтирана и стационарна камера, която допълнително ще засили контрола над превозвачите. Като резултат от предприетите мерки Калоянов отчете, че основният трафик на тежкотоварни камиони се е изместил от населеното място и масово превозвачите използват обходни маршрути.

Директорът на Областно пътно управление инж. Митко Порязов заяви, че са монтирани допълнителни пътни знаци, обозначаващи опасния участък, поставена е хоризонтална маркировка на проблемните зони. Обявена е обществена поръчка за автоматично устройство за записване на автотрафика. Ще бъдат възстановени буферните отбивки за аварирали автомобили. Предстои изготвяне на проект на кръгово кръстовище в района на Асфалтова база-Айтос.

По разпореждане на областния управител Мария Нейкова в началото на следващата седмица ще се проведе съвместна работна среща между екипи на Областно пътно управление, Община Айтос и Областна администрация Бургас, за да се определи трасето, където ще бъде изграден северния обход, който ще изведе окончателно трафика от Айтос. Така ще се даде началото за предварително проучване на трасето, което следва да се заложи в Общия устройствен план на общината.