92 са първокласниците в СУ Св. св. Кирил и Методий. Снимки Черноморие-бг

92 са първокласниците в СУ Св. св. Кирил и Методий. Снимки Черноморие-бг

24 украинчета и руснаци избраха да учат през учебна 2022/2023-та година в Средно училище "Св. св. Кирил и Методий". От тях четири са първокластниците, останалите са в по-горните класове. За тях ще бъдат положени още професионални грижи и допълнително часове по български език и литература, каза минути преди церемонията по откриване на 15-ти септември за сайт "Черноморие", Снежана Няголова - директор на най-старото училище в Бургас.

92 са първолаци, които от днес са в семейството на училище "Св. св. Кирил и Методий". "Добре дошли и на добър час", се обърна към малките Снежана Няголова. "Всяка учебна година е ново начало и носи радост и надежда. Нека всички да посрещнем най-малките - 92 първолаци. Добре дошли! На добър час на тях и на всички ученици и преподаватели в гимназията", пожела директорът на гимназията. Поздравителен адрес изпратиха кмета на Бургас Димитър Николов и Севдалина Турманова - председател на Общинския съвет в Бургас.

Гости на тържеството бяха общинският съветник Веселин Пренеров, проф. Румяна Папанчева от университет "Проф. Асен Златаров" и доц. д-р Зорница Ганева от БСУ.

Откриването на тазгодишните тържества за 15-ти септември започнаха с посрещане на националния флаг, с изпълнение на химна на Република България и с издигане на знамето на елитното централно  училище. Танци и песни, изпълнени  от възпитаниците на гимназията, създадоха настроение на родители и ученици.

Галерия