Най-бързо свършват хранителните продукти и пюретата за бебета. Снимка Архив Черноморие-бг

Най-бързо свършват хранителните продукти и пюретата за бебета. Снимка Архив Черноморие-бг

Близо 30 000 лева са събрани до този момент в помощ на украинците в Бургас. Средствата са дарени от физически лица и най-вече от фирми. Преводите са по сметката на Търговско-индустриалната камара - Бургас по молба на Областна управа в морския град.

Откриха дарителска сметка в подкрепа на украинците в Бургас

Една трета от парите, които са преведени по сметка на ТИК са изразходвани за закупуване на най-необходимите хранителни продукти, за памперси и детски храни. С всеки изминал ден намаляват даренията, които физически лица правят в кризисния център, който е разположен на Морска гара - Бургас. Така със средствата от даренията се закупуват храни, които да задоволят търсенето. През центъра всеки ден минава значителен брой украинци. Хората идват, за да получат статут за временна закрила. След това минават и през центъра, за да получат хранителни продукти. Затова е необходимо и регулярното зареждане на рафтовете на центъра със стоки.

От тези продукти могат да се възползват и общините от региона, ако направят заявка от какти точни продукти имат нужза за местните кризисни центрове.