Предложението за плакат на Теа Антонова бе избрано за матрица на рекламните материали за Флора Бургас'2021

Предложението за плакат на Теа Антонова бе избрано за матрица на рекламните материали за Флора Бургас'2021

30 студенти от Националната художествена академия работиха по визията за плакат на националното изложба на цветя "Флора Бургас'2021". Проф. д-р Николай Младенов - катедра "Плакат и визуална комуникация, доцент Димо Колибаров - директор на филиала на НХА в Бургас и представители на Община Бургас отличиха проектите на Теа Антонова, Габриел Петров, Габриела Терзиева и Мина Дичева, чиято вдъхновяваща визия бургазлии ще могат да видят в някои от летните рекламни материали на Община Бургас. Предложението за плакат на Теа Антонова бе избрано за матрица на рекламните материали за "Флора Бургас'2021".

Националната изложба на цветя ще очаква своите първи посетители и клиенти в събота, 8-ми май. Тя ще продължи до 16-ти май. В зелените площи край експоцентър "Флора" в Морската градина ще бъде представена продукцията на фирми и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти.

Сред интересните акценти в новото издание са туберозата - цветето, чийто аромат се използва като основен елемент на редица от най-добрите парфюми в света, както и български производители на английските рози на David Austin. Както всяка година, очаквайте атрактивни едроразмерни външни цветни инсталации, разнообразие от кактуси, красиви и ароматни сезонни цветя, луковици, а също така полезни за всеки градинар инструменти, техника и поливни системи.

От съображения за здравна безопасност, тази година изложението ще се проведе изцяло на открито. В зелените пространства ще бъдат аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати снимки.

Специална част от "Флора Бургас'2021" ще бъде изложбата на картини "Пролетни цветя".