Пакетите бяха раздадени от доброволци в БЧК

Пакетите бяха раздадени от доброволци в БЧК

300 души на възраст над 75 години в община Царево получиха топъл обяд, яйца, козунак и курабии в рамките на благотворителната кампания "Дар за Великден", която се организира за трета поредна година от БЧК - Царево и Община Царево. Общо 5000 лева бяха разпределени между тридесет и двама души с постоянен адрес на територията на общината. Някои от тях са в тежко здравословно състояние, сираци и многодетни семества или безработни.

Целодневна детска градина "Ален мак" в Царево също се включи в благотворителната инициатива. Малчуганите получиха лакомства, търсиха с усмивки и радостни възгласи шоколадовите си яйца в двора и посрещаха гости  - общински съветници и председателя на БЧК Царево – Мима Костадинова.

В дните преди Великден завършващите средното си образование отличници от СУ "Никола Й. Вапцаров" получиха финансова подкрепа. Тя беше връчена от кмета на Общината Георги Лапчев и председателя на местната организация на БЧК - Мима Костадинова. Сумата, която всеки абитуриент получи е 500 лева. Целта на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите - отличници и да бъдат улеснени родителите им по време на кандидат-студентската кампания.

Галерия