В този фризер в РЗИ се съхраняват ваксините. Снимката Черноморие-бг

В този фризер в РЗИ се съхраняват ваксините. Снимката Черноморие-бг

301 медици в Бургас и областта са ваксинирани за изминалото денонощие. В началото на седмицата в Регионалната здравна инспекция пристигна втората практа с ваксини на "Пфайзер", която е предназначена за ваксиниране срещу COVID-19 за включените в първата фаза - медицински персонал в болничната помощ.

Втората пратка съдържа 4875 дози ваксини за болниците в областите Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Шумен. Разпределението на бройките по региони е направено според подадените заявки за броя на желаещите да се имунизират. Вторите дози се съхраняват във фризера в РЗИ - Бургас, докато настъпи момента за поставянето им.

Тази седмица бяха ваксинирани още 75 медици в УМБАЛ - Бургас. С ваксинираните в края на декември броят им става 150.

Още 30 медици са ваксинирани сега в Комплексния онкологичен център - Бургас. През декември в КОЦ бяха ваксинирани 30 медици. Така броят им става 60 от общо 250, които работят там.

В УМБАЛ "Дева Мария" през декември и януари са ваксинирани общо 60 медици.

В края на декември в РЗИ бяха доставени първите 450 дози от ваксината на "Пфайзер" в РЗИ Бургас. През първата имунизационна фаза бяха ваксинирани 250 медици. За два дни тази седмица с ваксините от втората пратка в Бургас и региона са ваксинирани общо 399 здравни работници.