Varna

Varna

3685 лица трябва да потвърдят настоящия си адрес във Варна

общината или в районните администрации и кметствата, за да потвърдят настоящия си адрес. Това се налага поради изменение в Закона за гражданска регистрация (ЗГР), прието от парламента на 20 май 2011 година, припомнят от пресцентъра на община Варна.

Законът предвижда двумесечен срок за потвърждаване на регистрацията на настоящия адрес. Този срок изтича на 20 юли 2011 година. Съгласно § 78 ал.(2) и ал.(3) от ЗГР на лицата, които не потвърдят регистрацията си, автоматизирано ще бъде възстановен настоящият адрес, който са имали преди 1 септември 2010 г.

По справка на главна дирекция "ГРАО" Варна промяната в закона засяга общо 3685 души, които през този период са променили настоящия си адрес във Варна. Най-много от тях са във варненския район "Приморски" - 1448 души, а най-малко в село Казашко – 6 души.

Потвърждаването на регистрацията става като се представят документи за собственост на жилището или договор за ползване на имота за жилищни нужди. Нужно е и писменото съгласие на собственика на жилището, изразено в декларация по образец, подадена лично пред органа по ал. 1, или с нотариална заверка на подписа.

Днес+