Четирима са контактните лица на седмия заболял с корона вирус

Четирима са контактните лица на седмия заболял с корона вирус

37-годишен мъж е седмият случай на заболял от корона вирус в област Бургас. Той е постъпил в Инфекциозното отделение на УМБАЛ с висока температура, но тя вече е овладяна. Мъжът е имал контакт с четирима души, които са поставени под 14-дневна задължителна карантина. Това стана ясно след заседание на Общинския кризисен щаб в Бургас.

Четирима от заболелите от корона вирус се лекуват в Инфекциозното отделение в бургаската болница, другите трима са на домашно лечение.

1 659 са хората поставени под карантина в област Бургас.

"Всичките втори проби направени с болните и медиците, които са в Хирургическото отделение на "Бургасмед", където бе установен лекар с корона вирус преди седмица са отрицателни. Карантината на отделението е свалена. В рамките на 24 часа ще бъде направена дезинфекция на отделението и то ще отвори", каза д-р Георги Паздеров - шеф на Регионална здравна инспекция в морския град.

Карантината на служителите в Дома за медико-социални грижи "Вяра, Надежда и Любов" остава до края на седмицата.

Правят тестове за корона вирус на 45 бургазлии, които се прибраха от UK

До три дни ще бъдат направени тестове за корона вирус на 45 души, жители на община Бургас, които пристигнаха с полет от "Летище Лутън". "Причината е човешкия ресурс и времето, което е необходимо от контакта до клиничните изяви на болестта", обясни д-р Паздеров.