Практиката се провежда при спазване на противоепидемичните мерки. Снимка Архив Черноморие-бг

Практиката се провежда при спазване на противоепидемичните мерки. Снимка Архив Черноморие-бг

381 ученици от бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ), известна още като Механото, провеждат вече учебната си практика в работилниците и лабораториите. Завръщането им в училището става възможно след разхлабване на мерките и заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Практически занятия при спазване на всичси противоепидемични мерки карат учениците от целия випуск на XI и XII клас (единадесет паралелки) от всички специалности: "Мехатроника", "Автотранспортна техника", "Електрообзавеждане на производството", "Промишлена електроника", "Компютърни мрежи", "Микропроцесорна техника".

Практика имат и ученици от три паралелки от X клас, специалности: "Автотранспортна техника", "Електрообзавеждане на производството" и "Промишлена електроника", както и ученици от две паралелки от IX клас от специалности: "Автотранспортна техника" и "Електрообзавеждане на произвоството".

Учебната практика се провежда в учебните работилници като учениците са разделени на групи, работят на индивидуални места като се спазва разстояние от 2 метра между тях и спазват всички изисквания. Учениците са разпределени в двете смени, няма струпване по общите части, както и в работните помещения.