Тази инсталация е изработена от 4 000 карамфила и разделя условно откритата сцена на Флора-та. Снимки Черноморие-бг

Тази инсталация е изработена от 4 000 карамфила и разделя условно откритата сцена на Флора-та. Снимки Черноморие-бг

4 000 червени карамфила са вплетени в инсталация, която може да бъди видяна от днес до 8-ми май в пространството около експозиционен център "Флора". Цветната инсталация е само една от многото, които са изработени специално за тазгодишното изложение на цветя "Флора". Изложението бе открито от зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева.

90 фирми – производители, вносители на цветя, растителност, градински инвентар, арт и био продукти, керамика участват в изложението.

Шестима топ флористи и техни ученици изработиха осем цветни инсталации. В най-голямата от тях са вплетени 4000 холандски карамфила. Темата на изложбената площ е "Изкуство от цветя".

Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт инсталации и търговски щандове на фирмите участници, "Флора"-та ще предложи на своите посетители и една по-различна изложбена зона. В една от основните зали на експоцентъра ще бъдат аранжирани две гостуващи изложби – част от уникалните видове на Ботаническата градина на БАН и повече от десет бонсай дръвчета, част от колекцията на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ. Залата ще бъде специално аранжирана и ще предлага незабравима емоция, знания и любопитна информация за различни непоказвани до този момент в Бургас видове.

По време на "Флора"-та е предвидена и интересна съпътстваща програма, която включва събития за любителите цветари, игри и забавления за най-малките посетители, а също така и мастър класове за професионалисти. Още в деня на откриването на изложението пристигат 19 отбора ученици от цялата страна, които ще се включат в мащабно Национално състезание "Озеленяване и цветарство".Гостите ще имат възможността на живо да наблюдават съревнованието между отборите, чиято задача ще бъде изработка на букети, бижута от цветя и аранжиране на кошници.

Галерия