Ректорът на НХА проф. Георги Янков (вдясно) подари икона от Самоковската школа на митрополита. Снимки Авторът

Ректорът на НХА проф. Георги Янков (вдясно) подари икона от Самоковската школа на митрополита. Снимки Авторът

40 студенти започват обучението си в бакалавърски и магистърски програми във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Те получиха своите студентски книжки на специална церемония, с която бе открита седмата академична учебна година в Академията.

Сливенският митрополит Арсений и ставрофорен иконом Севастиян Йорданов от бургаския катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" отправиха молитва за здраве на студентите и преподавателите във филиала на НХА. В знак на благодарност ректорът на Академията проф. Георги Янков подари на митрополита икона от Самоковската школа.

Тържеството продължи с изпълнение на ксилофон на Крис и Рени - ученици на Радослав Харалампиев от НУМСКИ "Проф. Панчо Владигеров".

"Жест и привилегия е да присъствам на откриването на седмата академична година. Преподавателите и студентите вхъдновяват културния живот на Бургас. Пожелавам Ви незабравими студентски години", каза в приветствието си към новоприетите студенти кметът на община Бургас Димитър Николов. Те бяха поздравени и от областния управител на област Бургас Мария Нейкова.

"Започват прекрасни студентски години. Това е времето да учите и да отвържете въобръжението си", каза в обръщението си ректорът на НХА проф. Георги Янков.

Част от студентските книжки бяха раздадени от директора на филиала на НХА проф. Светозар Бенчев.

Галерия