400 жители на "Победа" искат от СДС легнали полицаи

Те настояват и за монтиране на забавящи съоръжения тип "лежащ полицай" на същата улица. Целта е да се намалят катастрофите в района, при които най-честите жертви са малки деца и възрастни хора.

 

Инициаторите на подписката са потърсили съдействие от общинската централа на СДС, където е входирана подписката, съобщи председателят на общинската организация на сините – адвокат Вълчо Чолаков.  Според жителите на един от най–старите бургаски квартали за влошената видимост на движение по улиците в "Победа", оказват влияние и разпръснатите контейнери за смет по схема, която според тях  е неефективна и създава условия не само за пътни инциденти, но и за пламването на зараза. В заявлението си до СДС Бургас живущите в "Победа" са отбелязали, че  улица "Чаталджа" е основен коридор за преминаване на пътно-транспортни средства в посока към и от квартал "Меден рудник" към централната част на града и към Южното Черноморие. „Увеличеният пътникопоток и високата концентрация на търговски, обществени и административни сгради създават реални предпоставки  за пътни инциденти”, казват вносителите на подписката.  Те искат от сините съветници в местния парламенти да предложат на общинската администрация да предвиди средства за обозначаване на пешеходна пътека на улица „Чаталджа” 67, където е концентриран най-големият пътникопоток, и изграждането на "лежащ полицай" съгласно нормативните изисквания съобразени с нова пешеходна пътека.

"Подписката вече е предвидена, проведени са и разговори с администрацията и скоро се надяваме исканото от жителите на "Победа" да стане факт", коментира Вълчо Чолаков.

Живеещите в "Победа" настояват още да бъдат монтирани знаци "Внимание пешеходци!" и "Внимание деца!" непосредствено преди пешеходната пътека на автобусната спирка в района на бензиностанция "Шел" по улица "Чаталджа".