44 социално слаби бургазлии ще се хранят в нова трапезария

 

На официалното откриване присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му д-р Лорис Мануелян, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, зам.-областният управител Златина Дукова, председателят на областния съвет на БЧК – Бургас д-р Нено Ненов, Виолета Радева – директор на секретариата на областния съвет на БЧК в Бургас, социални работници и млади червенокръстци.

Всеки работен ден 44 социално уязвими граждани ще получават топъл обяд в социалната трапезария, която се намира на улица "Оборище" 95. Храната се приготвя от служителите на Домашен социален патронаж – Бургас. Бенефициентите по проекта се одобряват от комисия, включваща представители на Община Бургас и местната дирекция "Социално подпомагане". Това са основно възрастни хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца.

Представителите на БЧК – Бургас връчиха на кмета Николов благодарствена грамота за съдействието му при реализацията на проекта.