5-годишни играят баскетбол в детската градина

Идеята се родила спонтанно и вече втори месец децата се наслаждават на уменията, които са научили по време на тренировките.

 

Градината е единствената в община Бургас, която предлага тренировки по баскетбол за своите възпитаници. Те са безплатни за децата. Обучението от страна на треньора Костадин Костадинов също е безплатно и безвъзмездно. Той е познат в спортните среди в града като организатор на традиционните пролетни и есенни турнири по стрийтбол за ученици. Тази пролет в турнира за първи път се впуснаха и малчуганите от градината.

"Започнахме с основните стъпки в баскетбола. Децата вече владеят координационни движения, които са много важни в тази игра. Свикнаха с топката и приемат тренировките много насериозно", каза пред репортер на Chernomorie-bg Костадин Костадинов.

Децата с готовност се записали за тренировките по баскетбол. За целта в двора на градината били монтирани баскетболни кошове, които са с височина 2 метра и са пригодени за тях. Всяка едно играе с тениска, с името на градината и с топка, която е за начинаещи. Баскетболът ги е мотивирал и малчуганите играят с хъс и заряд. "Много ни харесва", споделиха те и нямат търпение да се включат в следващото си състезание.