Студентите са граждани на 15 държави от Европа и света. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Студентите са граждани на 15 държави от Европа и света. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

50 чуждестранни студенти от 15 държави ще учат в специалността "Медицина" в държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. Те са от Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Индия, Ирландия, Италия, Кипър, Киргизстан, Норвегия, Пакистан, Сирия, Тунис, Финландия и Шри Ланка.

Академичната 2023/2024 година за чуждестранните студенти бе открита тържествено в Аулата на Ректората. На церемонията присъства и посланикът на Индия - Негово Превъзходителство Санджай Рана, който лично поздрави студентите и ги поощри за избора им да учат в Бургас. В залата бяха и зам.-областният управител Владимир Крумов, временно изпълняващата длъжността кмет на Община Бургас - Йорданка Ананиева, зам.-кметът на Община Бургас - Красимир Стойчев и други.

"Днес е първият Ви ден в нашата Алма Матер, която тази година навърши 60 години. През всички тези десетилетия ние се стремим да предоставяме висококачествено образование. Нашите завършили студенти са реализирали своите знания по всички континенти, някои от тях са носители едни от най-значимите световни отличия за наука. Медицинският факултет е най-младия, но развитието му е скоростно, а авторитетът му расте в България и Европа", каза в обръщението си към студентитет ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов.

"За мен е чест да бъда част от първият випуск на англоезичното обучение по медицина в Бургаския държавен университет. Бургас е прекрасен, жив и много интересен град, който веднага харесваш. Обещаваме да бъдем активна част от академичния живот", това каза от името на студентите Мохамед от Великобритания и завърши на български език с думите: "Напред! Науката е слънце, което в душите грей!".

Галерия