Градските порти в Стария град бяха отправна точка на началото и финала на бягането

Градските порти в Стария град бяха отправна точка на началото и финала на бягането

50 ентусиасти бягаха под дъжда в Несебър. Полумаратонът на 21.1 км., с който се отбелязва края на годината започва преди три години по инициаторите Васил Лечев, Христо Терзиев и Емил Атанасов. За да има по-голяма възможност за повече хора да се включат в бягането дистанциите бяха три – 21.1 км., 10.5 км и 5 км.

Над 50 души стартираха днес под дъжда, като повече от половината бяха на полумаратонската дистанция 21.1 км. Към несебърските ентусиасти се присъединиха бегачи от Бургас, Стара Загора, Варна, София и няколко други населени места.

Трасето е изключително атрактивно. Старта и финала са градските порти в крепостната стена на стария град. Следва обиколка по крайбрежната алея на града, която се включва в южната крайбрежна алея на новата част през южния парк и обикаляне на града от юг и запад до началото на Слънчев бряг. В комплекса се ползва отнова крайбрежната алея до самия край на северния несебърски плаж, а на връщане града се обикаля по северната крайбрежна алея през живописния провлак и така популярната мелница до градските порти.

За всички участници това бе не просто бягане, а забавление. То бе изцяло любителско и не бе обременено от записвания, такси за участие, официално класиране и други такива характерни за организираните стартове задължения. След финала дарители осигуриха напитки и храни за подкрепа и добро настроение.