Световното първенство по ушу преди две години се проведе в Бургас благодарение на Стефан Колев. Снимка Архив Черноморие-БГ

Световното първенство по ушу преди две години се проведе в Бургас благодарение на Стефан Колев. Снимка Архив Черноморие-БГ

500 състезатели от 35 страни от цял свята пристигат за Световното първенство по тайчи чуан, което ще се проведе от 25-ти септември до 2-ри октомври в бургаската спортна зала "Младост". България ще бъде представена с националния си отбор, в който влизат осем състезатели, двама от които са от Бургас. "Отборът ни е избран от най-добрите, които се представиха достойно на Републиканското първенство и с решение на Управителния съвет на нашата федерация", каза пред "Черноморие" Стефан Колев - президент на Българската федерация по ушу и на бургаския клуб "Бей син".

Световното първенство по тайчи чуан се организира от Българската федерация по ушу съвместно с Община Бургас. Спортното събитие е включено в календара на Общината за настоящата година.

След Световното първенство по ушу, това е второто голямо състезание за източни бойни изкуства, което ще се проведе в морския град. "Личната ми амбиция е да превърна Бургас в световен център на бойните спортове", не крие амбицията си Стефан Колев.