Триатлонът в парка ще се проведе за трета поредна година

Триатлонът в парка ще се проведе за трета поредна година

500 триатлонисти от цяла България и чужбина ще премерят сили на 3-ти юни на територията и в морето до Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле". Триатлонът е част от "Бургас Спорт Фест 2023" и се организира от сдружение "Лъвско сърце" и СНЦ "СК Активен Живот" с подкрепата на Община Бургас.

Състезанието стартира на 3-ти юни в 09.00 часа. Първата дисциплина, в която  триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на "Ченгене скеле". Предстои масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на Ченгенето. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра). Втори етап в състезанието е колоездене в парк "Росенец" и Странджа планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк "Росенец". Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

След края на състезанието следва официалното награждаване, което ще  завърши със запомнящо се парти с участието на бургаските любимци Дишо и Ваньо, подгрявани от DJ Rainbow. Входът за парти-събитието е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

Галерия